Van, ahol a kórházi koszt éttermi minőségű
A kórházi ételek nem feltétlenül képviselnek magas kulináris színvonalat, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének kivételek. Egy nyugat-belgiumi kórház olyannyira szembement a sztereotípiákkal, hogy még egy tekintélyes francia étteremkalauz elismerését is elnyerte.
A Kortrijk városában található AZ Groeninge lett az első kórház a Benelux államokban, amelyet a Gault & Millau hivatalosan is elismert a betegeknek felszolgált ételek minőségéért.
A kórház a Gault & Millau szakértőit kérte fel, hogy vizsgálják meg az ételeket, és adjanak tanácsokat a fejlesztésre, különösen a halételek, a szószok és a krumpliételek tekintetében. Ekkor állapították meg, hogy a kórház ételei magas színvonalúak. Marc Declerck, a Gault & Millau Benelux vezérigazgatója azt mondta, a lényeg az, hogy jó alapanyagokkal dolgozzanak és ragaszkodjanak az egyszerű receptekhez.
A betegek számára készített ételek nem szerepelnek majd az éves éttermi kalauzban, de a Gault & Millau hivatalosan tanúsította őket 2023-ra.