Több klasszikus burgere ízét is megváltoztatja a McDonald's
Több szendvicsénél is változást vezet be a McDonald's, amely puhább bucikkal, „tökéletesen olvadt sajttal” és szaftosabb, karamellizált hagymával támad. Ez utóbbi hozzávaló a továbbiakban egyenesen a húspogácsára kerül majd még a grillezés fázisában.
A cég szerint a fejlesztések miatt finomabb lesz többek között a hamburger, a sajtburger, a dupla sajtburger és a Big Mac. Az újításokat már tesztelték Ausztráliában, Kanadában és Belgiumban, most pedig az Egyesült Államokban vezetik be őket, elsőként a nyugati parti városokban. Jövőre már minden ottani étteremben ilyenek lesznek a szendvicsek a cég hétfői bejelentése szerint.
A McDonald's egyik kulináris innovációért felelős vezető séfje, Chad Schafer szerint a szendvicskészítésnél bevezetett apró változtatások – például az, hogy állítanak a grilleken, hogy jobban pirítsanak – nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a hamburgerek ízletesebbek legyenek, mint eddig bármikor.
A cég évek óta dolgozik a menüben folyamatosan megtalálható fogások fejlesztésén, ami Chris Kempczinski vezérigazgató szerint azért fontos, mert a vendégeik az egyszerű, ismerős fogásokat keresik.
Az Egyesült Államokban legalább 13 hónapja nyitva tartó McDonald'sokban 2022 negyedik negyedévében 5,9 százalékkal nőttek az eladások, az egész évben pedig 10,3 százalékkal bővült a kereslet.
(CNN, USA Today)