Hetven vendég kapott ételmérgezést a spanyol Konyhafőnök forgatásán
A főzőműsor történetében példátlan esetről számoltak be a Konyhafőnök spanyol verziójában megvendégelt résztvevők, miután a tavaly januári forgatáson több mint hetven ember kapott ételmérgezést – írja a Teller Report című lap.
A tizenegyedik évad forgatásakor egy külső helyszínen, Európa legnagyobb akváriumában, a valenciai Oceanogràficban főztek a versenyzők az intézményben dolgozóknak, ezzel ünnepelve a húsz éves akvárium működését. Már az is megfeküdhetné a jóízlésű nézők gyomrát, hogy egy akváriumban tengeri herkentyűket szolgáltak fel, de ennél nagyobb problémák is voltak, ugyanis a megvendégelt alkalmazottak fele ténylegesen rosszul lett a feltehetően nem elég friss alapanyagok miatt.
Bár a műsor készítői elismerték, hogy a felszolgált ételek okozták az ételmérgezéseket, azt már nem tudták megállapítani, melyik fogással volt probléma. A háromfogásos menüben volt algapesztós kagyló és osztriga, kókuszos-datolyás tengeri sügér és algás sajttorta is.
A mérgezést a spanyol népegészségügyi hatóság is vizsgálta, de az egyik vendég szerint érdemi eredményre nem jutottak ők sem, a műsor készítői pedig nem kértek bocsánatot, annak ellenére sem, hogy többen orvosi kezelésre szorultak az eset után, és volt olyan, aki három nap alatt öt kilót fogyott a rosszullétek miatt.
Nyitóképünk illusztráció.