Gyömbéres, pekándiós, szerecsendiós lett az év egyik legfinomabb bejglije – itt vannak a győztesek
Cukrászdák, kézműves pékségek, vendéglátóhelyek nevezhettek az Év Bejglije versenyre, melynek az eredményét november 22-én hirdette ki a javarészt cukrászmesterekből álló zsűri (a pontozók között volt még Harsányi Levente műsorvezető; a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány főtitkára; és mivel a Skoda volt a kiemelt támogató, az Autós Nagykoalíció elnöke is végigkóstolta a süteményeket).
A nevezett édességek között idén is kedvelt alapanyag volt a marcipán, pisztácia, gesztenye, birsalma, naspolya, füge, de akár a cékla is. Végül az Év Diós Bejglije címet a kesztölci Erika Cukrászda, Kara József Zoltánné által készített bejglije nyerte el. (Ezüstérmes lett Simon Andrea bejglije a gyomaendrődi Desszert Centerből, és bronzérmes Szurgent Péter diós süteménye a budapesti Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászdából).
Az Év Mákos Bejglijének a szegedi REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház süteményét választották, ezt a karácsonyi édességet Novák Ádám és Puskás Róbert készítette. (Ezüstérmes lett Képes Gabriella mákosa a pácini Képeschocóból, és bronzérmes Kiss Károlyné bejglije a budapesti Major Cukrászdából).
Az Év Ínyenc Bejglijéért az aranyérmet Vadócz Jenő Mennyei ajándék fantázianévre hallgató bejglije vihette haza a balatongyöröki Promenád Kávéházból. Ez a bejgli egy fűszeres, pekándiós-karamellizált almás bejgli, melyben „a szerecsendió, a gyömbér, a szegfűbors és a fahéj adja meg a töltelék pikantériáját, a hagyományos pozsonyi tésztába pedig narancshéj is került."
Ebben a kategóriában ezüstérmes lett Molnár Annamária pisztáciás bejglije a budapesti Füge Bolt és Kávézóból, bronzérmes pedig a Képeschoco mákos, birsalmás, fehércsokis édessége.