15° Budapest
2024 május 16., csütörtök
image

Forradalom a magyar egészségügyben: Rétvári bemutatta a sorszámot és a villanyportást

Vége az egészségügyben tapasztalható, idegőrlő várakozásnak!

Nincs annál rosszabb, mint amikor bemegyünk egy állami egészségügyi intézménybe, és nem tudjuk, hogy kihez forduljunk. A takarítóhoz? A rohangáló ápolóhoz? A recepcióshoz, ha tudnánk, hol van? A portáshoz?

Nos, ennek most már vége. Rétvári Bence államtitkár ugyanis egy olyan, forradalmian új fejlesztést jelentett be, amely eddig csak néhány millió helyen érhető el (pl. az összes bankban). A rendszer lényege, hogy ugyanúgy kell várakoznunk, mint eddig, és valószínűleg ugyanannyit is, de legalább lesz a kezünkben egy cetli, amire rá lesz írva egy szám. Ez az úgynevezett sorszám, ami jó esetben arra szolgál, hogy tudjuk, hányan várakoznak még előttünk, rosszabb esetben csak egy szám, ami velünk van, amit szorongatunk a kezünkben, bízva abban, hogy majd valamikor sorra kerülünk.

Valóban forradalmi!

Illetve....kollégánk szerint Zuglóban, az Örs vezér téri szakrendelőben már hónapok óta működnek sorszámautomaták: a páciensek a reggel hetes nyitásnál már sorokban várakoznak, majd indulnak az automatákhoz, ahogy 2-3 egészségügyi dolgozó várja őket, és megmutatják, melyik gombot kellene megnyomni a megfelelő sorszámhoz. Hiába....tombol a technika.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.